Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obvešcanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 prepreciti.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke.

Spletne strani skischool-kekec.si ne uporabljajo t. i. “invazivnih” piškotkov, tj. piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.

Piškotki na skischool-kekec.si

Skupina Piškotki (trajanje) Namen
Cookie Consent cc_analytics(1 leto), cc_social(1 leto) hranjenje vaših nastavitev piškotkov na naši strani
Google Analytics _ga(2 leti), _gali(30 s), _gat(10 min) statistika ogledov spletne strani 
Facebook c_user(do zaprtja brskalnika), csm(do zaprtja brskalnika), datr(2 leti), fr(1 mes), lu(2 leti), p(do zaprtja brskalnika), presence(do zaprtja brskalnika), s(do zaprtja brskalnika), xs(do zaprtja brskalnika) delovanje Facebook vtičnika
CloudFlare _cfduid(5 let) obvezen piškotek, ki omogoča višjo stopnjo varnosti na strani

Onemogočanje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov.
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Close
Go top