Kekčeve mesnine so plod našega dela, znanja ter izboljšav naše infrastrukture. Narejene so le iz najboljših kosov mesa.
Uporabljamo meso slovenskega porekla. Največ svinjine prihaja iz Goriških Brd, kjer živali hranijo z deteljo in bučami. Kekčeve mesnine so dimljene z bukovimi drvi iz gozdov v okolici Kranjske Gore, svoj pečat pa prispeva tudi svež kranjskogorski zrak.

Naši produkti so 100% naravni in in ročno izdelani. Tako kot so to počeli naši dedki in babice, kar se pozna tudi na okusu.

Ponudba Kekčevih mesnin

SVINJSKI PRŠUT

Pršut, kralj narezkov, je narejen iz svinjskega stegna, za njegovo izdelavo pa izbiramo samo dovolj mesnate svinje. V procesu sušenja in zorenja pršut namreč izgubi tudi do 30% vlage in posledično volumna in mase.
Izbrane svinje iz Goriških Brd, sol, malo dima, kranjskogorski veter. To je vse, kar je potrebno, da 12 mesecev kasneje uživamo v okusu, ki govori zase.

GOVEJI PRŠUT

Najlepši kosi govejega stegna po krajšem dimljenju in sušenju postanejo bresaola oziroma goveji pršut. Njegova naravna barva in vonj vas ne bo pustil ravnodušnih!

Naš namig? Za pravo gurmansko doživetje si ga privoščite na rukoli s parmezanom in olivnim oljem.

KUHAN PRŠUT

Svinjsko stegno dimimo in sušimo, tako kot za zorjen pršut. Nato ga ravno v pravem trenutku skuhamo na našem »šporgetu« na drva. Na tak način dobi željen učinek svežine in okusa kuhanega pršuta.

Nežen, mehak in sočen, nam je najboljši ob svežem kruhu. Odlično ga dopolnita tudi hren in kozarček rdečega vina.

DOMAČA SLANINA

Kekčeva domača slanina je narejena iz kosov svinjske potrebušine. Pri njeni izdelavi smo še posebej pozorni, da izberemo kose mesa, ki so kar se da enakomerni, kar se tiče deleža mesa in maščobe. Dimljena, sušena slanina je nepogrešljiva pri kuhi. Dodajte jo v jedi na žlico, hrustljavo zapečena pa je odlična za zajtrk, v omakah za testenine ali pa za popestritev raznih solat.

DOMAČE KLOBASE

Izdelane iz svinjskega pleča in kosov slanine, ročno polnjene v ovoj iz pravih ovčjih črev – kot v starih časih.

Polsuhe in dimljene Kekčeve domače klobase so idealne za kuhanje raznih jedi na žlico, katerim dodajo čudovito aromo.

SVINJSKI KARE IN SVINJSKI VRAT

Kare je del mesa iz svinjskega hrbta, vrat pa se izda že z imenom. Razlika med njima je predvsem v strukturi mesa; vrat je običajno marmoriran z maščobo, kare pa je kos bolj pustega mesa. Privoščite si ju lahko na domačem narezku v družbi svojih najbližjih, odlična pa sta tudi v sendvičih in jedeh na žlico.

Vodeni kolesarski izleti

Bi želeli izvedeti še več o Kranjski Gori, njeni zgodovini in ljudeh?

ridite na VODEN KOLESARSKI IZLET z vrhunskim vodičem!
Rezervirajte svoj termin, toplo vas pričakujemo.

Close
Go top